Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 4 oktober 2024

Ubåten V.40

 

Ubåten V.40

Tema!

Denna veckan har några av barnen fortsatt jobba med sina hus via Väpplarna. Vi har jämfört bilderna de ritade förra veckan med verkliga bilder på barnens hus som vi hittat på Streetview. Barnen har verkligen ett öga för detaljer och upptäckte att bilderna vi googlade fram inte riktigt stämde överens med hur deras hus ser ut idag. Barnen fick även i uppgift att reflektera över olika boendesituationer i världen. Detta genom att kolla på olika bilder med boenden och livssituationer. Vi kom fram till att vi inte har det lika i världen. Många frågetecken dök upp och en känsla av orättvisa infann sig hos barnen. Vi kom in på att alla inte har hus att bo i, mat att äta eller vatten och dricka när man är törstig. Att vissa människor i världen behöver gå långt för att hämta vatten. Vi testade därför att räkna hur lång tid det tog för oss att hämta vatten. Vi kom fram till att det endast tog sju sekunder. Detta var en ögonöppnare för barnen och vi var överens om att vi har det väldigt väldigt bra. 





Alla diskussioner och samtal om hus och olika boendesituationer har verkligen inspirerat barnen att konstruera egna hus med hjälp av olika tekniker och material. 





Säga stopp!

Några av barnen har under veckan övat på att säga stopp. Barnen har på ett lekfullt sätt fått dramatisera olika dilemman med hjälp av gosedjur. De har också diskuterat olika sätt att visa när någonting inte känns helt rätt. Barnen ställde massa egna frågor under diskussionen och en av dem var att "vad gör man om kompisen inte lyssnar, inte ens när fröken säger till? 

Under hökens...

Vi har såklart fortsatt med vår fantastiska utohuslek "Under hökens vingar kom". Vi alla springer oss varma och får en undervisning i såväl färglära som konflikthantering. Vi har dock behövt utmana barnen i lite andra regellekar denna vecka då vi behövt en paus från vår favoritlek. Barnen har fått testa på att leka, getingen, banankull och vad är klockan farbror lejon. Fråga gärna era barn om detta så får ni också lite motion i helgen :)


Trevlig helg önskar vi på Ubåten!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar