Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

tisdag 1 oktober 2024

Öster- Tjofsan har varit på besök



 Skogen 

Barnen hittade många spår efter Tjofsan i skogen. Bland annat såg de spår på marken efter hennes långa svans, ett äpple som låg vid ett träd och många konstiga hål i träden. Barnen uppmärksammade även många klös märken på träden och undrade om Råttan hade gjort det. 






”Kolla en snigel! undra om råttor äter sniglar?”


Klös märken efter råttan. 

 

Ute på gården har några utav barnen ritat spår efter råttans svans. 

Här målar barnen köttbullarna till Nils Karlsson pyssling. Vi passade även på att ha lektion i färglära, vilka färger ska man blanda för att få brun? Vi kom tillsammans fram till att om man blandar lika delar av röd, blå och gul så blir det brunt. 


Vi har inspireras av karaktärerna vi läser om i boken och har tillsammans med barnen skapat masker/rekvisita som barnen kan använda i sina lekar. På detta vis uppmuntrar vi barnen till sin fantasi och roll lekar. Rollekar är inte bara roliga utan också väldigt utvecklande. Genom dessa lekar får barnen möjlighet att utveckla sitt språk, sin förmåga att lösa problem och sitt sociala samspel på ett naturligt och roligt sätt.

 Att själva få vara med och skapa karaktärerna har dessutom gjort temat mer levande för barnen och gett dem en konkret koppling som stärker deras delaktighet i leken.

Utevistelse 
Tjofsan har varit på besök och erbjudit varierandet lekar ute på gården. Bland annat Under Råttans svans kom. Vi ser ett ökat intresse för rörelselekar och barn som aktivt deltar med stor entusiasm. Under dessa rörelselekar får barnen tillfällen att utveckla både sin motorik och koncentration. Samt träna på färgerna, röra sig på olika sätt, följa instruktioner och samarbeta med sina kamrater. 

Trevlig helg önskar 

Violeta & Veronica 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar