Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 10 oktober 2024

Söder- Vi fortsätter vår resa genom Sverige åkandets i olika fordon och lär känna familjen Fox och kanin familjen.

Vi har reflekterat och funderat kring Sveriges karta med de äldre barnen, vilken stad bor vi i och barnen själva har fått berätta om vilka städer de besökt och hur dom tog sig dit, med bil, tåg, båt, flygplan.

Vi har reflekterat och diskuterat om vad barnen själva tycker om att resa och vilket fordon dom tycker om att åka i det kan vara alltifrån, vagn, cykel, bil, buss, tåg med mera.

 


Familjen Fox är familjen som boken vi utgår ifrån i vårt tema (med de äldre barnen) handlar om och denna familj har verkligen fångat barnens intresse. Vi konkretiserar tydligt med hjälp av en bild på familjen hur dom reser runt.

Vi leker lekar utomhus som bearbetar de olika fordonen familjen reser i.


Vi har skapat och målat hjul till bussen/bilen vi ska göra inne på Söder. Vi har även målat familjen Fox.

Syftet var matematik (antal och former) samt fantasi, hur ser familjen Fox ut? hur ser en räv ut? Många funderingar och frågor att bearbeta tillsammans i ett lekfullt lärande.

Vilka färger behöver vi? hur kan vi blanda till en ny färg som orange, det blev många olika färg upptäckter när vi blandade olika färger med varandra.


De yngre barnen har startat sin resa genom att bekanta sig med kanin familjen och lila igelkotten. Dom har byggt ett hus där dom startar sin resa och inreder med möbler och fokuserar på läges ord. Kaninen sitter på stolen, kan du lägga täcket på pappa kanin med mera.
Resan ska nu påbörjas tillsammans med kaninerna i fordonet bil som vi tillsammans ska bygga och konstruera.

Utomhus tränar vi vår grovmotorik genom att göra hinderbanor som barnen har ett stort intresse för, vi fångas och tar in höstens färger i färg och form både i skogen och på vår utegård. Vi har hittat stockar och grenar i skogen som vi tillsammans fantiserat till olika fordon som vi åker runt i biland träd och djur, så härligt att uppleva naturen i ett fantasifullt och lekfullt lärande.

Hälsning Jenny, Linda, Gunilla 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar