Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 11 oktober 2024

Ubåten V.41

Ubåten V.41

Då har ännu en fullproppad vecka passerat på Ubåten och vi har som vanligt hunnit med en mängd olika aktiviteter. Här kommer några av sakerna barnen har gjort under veckan!

Väpplarna

Den här veckans temaarbete har fortsatt handla om olika sätt att bo på. Barnen har fått pröva på ett nytt material i sitt skapande av hus. Medans vi byggt har vi fortsatt att prata om olika boendesituationer och att det inte ser likadant ut för alla.

Materialet heter Fisher Tips och ser ut som små korvar. Barnen tyckte att det var riktigt roligt och konstruerade alla möjliga typer av saker. 




Det regnar och regnar.. 
Den här veckan har vi verkligen fått känna på vad hösten har att erbjuda och vi har tyvärr fått lägga Under hökens på is. Regnet har dock inte stoppat oss ifrån att vara ute. Barnen har bland annat experimenterat med vatten och hoppat i alla vattenpölar. 


Språkstärkande aktiviteter

Under veckan har vi haft en mängd olika språkstärkande aktiviteter. Barnen har bland annat fått lyssna på flanosagor, rimmat samt haft mungymnastik. 


Några av barnen har även haft en mindre diskussionsgrupp där de har arbetat med Djuren på Djuris. Djuren på Djuris är ett material från UR med ett gäng fiktiva karaktärer som går på en förskola och ställs inför olika dilemman. Efter avsnittet diskuterar vi samma dilemma som djuren ställts inför. Det för att barnen ska få en möjlighet att reflektera, diskutera och ventilera sina tankar i ett mindre möte.


Halloween
Barnen är väl medvetna om att det snart är Halloween och det syns verkligen i deras skapande. Barnen har på eget initiativ skapat pumpor, spöken, fladdermöss och allt som hör till halloween. Barnen har även önskat att få komma utklädda till förskolan. Det är självklart något som går att lösa, vi kommer att kollar på ett passande datum och återkommer!



Trevlig helg önskar 
Rasmus, Amanda och Camilla.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar