Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 23 februari 2024

Öster- Vi har letat efter spår från Pelle Kanin

                                                                  Sportlovsavecka

Sportlovet är här och denna vecka har bjudit på härliga äventyr för Östers barn.  Vi har besökt skogen och letat efter spår från Pelle Kanin. Vi hittade harpluttar från Pelle Kanin. WOW så häftigt tyckte barnen. Barnen reflekterade också över att harpluttarna var runda och låg en och en. Varför ligger de inte i en hög? Springer de och bajsar? Vi hittade också olika typer av spår i snön. Barnen hade härliga funderingar kring spåren i snön. Har det gått en tiger här? Eller en björn eller lodjur? Finns det tigrar i vår skog.


 

I torsdags begav vi oss ut på äventyr. Vi tog vi bussen in till Norrköping för att besöka Arbetets museum för lek i lilla arbetets museum. Barnen åkte tåg, de styrde båt, fiskade och grillade. Fantasin flödade och de lekte rollekar i olika konstellationer.  





 Vi har även i veckan läst kompisböckerna som har sitt ursprung i barnkonventionen. Utifrån denna bok har vi arbetat fram en fin välkommen till Öster skylt som symboliserar allas lika värde och att alla ska känna sig välkomna. Den sitter i hallen för beskådning.


Trevlig helg önskar vi på Öster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar