Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 2 februari 2024

Söder V.5

 SÖDER V.5


Den här veckan har de äldsta barnen på söder fortsatt att forska på olika sätt att mäta väder på. Vi diskuterade hur man kan ta reda på hur varmt det är. 

- Man kan kolla på en termometer!

Vi bestämde oss därför för att göra en egen termometer som vi kan ha inne på ubåten.

-Den ska vara vit!


-Vi behöver ha massa siffor!


Voila, färdig. Anders Celsius hade varit så stolt.



(Utbildningen i förskolan ska ge barnen möjlighet att använda matematik för att undersöka och beskriva sin omvärld samt lösa vardagliga problem. (Lpfö18))

Gunillas grupp har nu bestämt att vi ska heta "Glitter Löven". (Lägg det på minnet)!

När vi kom ut en dag i veckan fick vi se nåt som blinkade på andra sida gården. Vi gick för att undersöka det hela. Det visade sig att Förskolan Båten hade besök av en Ambulans. Vi tittade länge på den genom staketet och pratade om vad ambulansen gjorde där. Det visade sig att inget hänt utan att den var på besök.


I övrigt jobbar vi på samarbete och att få in våra nya kompisar i gruppen och vår temaundervisning. 

(Lek utmanar och stimulerar  barnens motorik, kommunikation, samarbete och problemlösning samt förmåga att tänka i bilder och symboler. Därför är det viktigt att ge barnen tid, rum och ro att hitta på lekar, experimentera och uppleva. (Lpfö18)9

Lindas grupp, (Glitter Kottarna) blandade tillsammans, måttade och räknade, en lera. Känslan av att leka med en nygjord, ljummen lera är mysigt både för stor och liten. Vi tränade på att göra korvar och bollar! Några konstaterade även att den INTE är god att äta!


(Alla som arbetar i förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla tillit och självförtroende. De ska uppmuntra barnens nyfikenhet, kreativitet och intresse. (Lpfö18))

Ett par besök i gympasalen har även stått på schemat!

Trevlig helg
önskar
Linda  Rasmus Amanda 
och 
Gunilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar