Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 12 januari 2024

Norr v.2

 Nu är sagohjältarna, fantasihjältarna och Bamsegruppen igång i full fart efter julledigheten. Vi fortsätter vårt tema med sagor men ändrar riktning från klassiska sagor till rymden efter barnens intressen. Bibbi hade med sig några nya kompisar som alla barn på Norr fick träffa. En astronaut och två rymdvarelser.


Vi har fantiserat fram egna planeter och rymdvarelser. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att fantasi och föreställningsförmåga (Lpfö18). 

Samtidigt lär vi oss om vårt eget solsystem och planeterna här. Vi har upplevt en uppskjutning av en rymdraket och landat på månen med hjälp av projektorn.

Sagohjältarna och Fantasihjältarna har målat egna planeter i alla möjliga färger.


Fantasihjältarna har skapat rymdvarelser i snö. Alla såg olika ut. En del hade två huvuden, andra hade fem armar. Några var små och andra större. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap (Lpfö18)




Sagohjältarna gjorde experiment med toapapper, tuschpennor och vatten. Vad händer när vi ritar med tusch en bit på toapapper och sen lägger vardera ände i två glas med vatten? Alla sagohjältar trodde att hela pappret skulle bli blött. En kompis sa: "Det blir en regnbåge".... och det blev det nästan. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen (Lpfö18).

Bamsegruppen har målat astronauter i olika färger. I astronautens hjälm kommer det sedan sitta ett kort med barnens ansikten. De har också haft bamsegympa, sjungit och dansat. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik och koordinationsförmåga. (Lpfö18).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar