Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 19 januari 2024

Öster - Nytt år och ny termin

Nytt år och ny termin att se framemot med era barn här på Öster. Vi välkomnar tre nya barn till öster som nu är introducerade och trygga hos oss.

Denna termin kommer vi fortsätta vårt tema utifrån Sagan om Pelle Kanin

Vår planering för denna termin ser ut så här:

Vi kommer att utgå från boken Pelle kanin och hans vänner för att arbeta mot målen. Vi har jobbat med sagan om Pelle Kanin och tänker att vi fortsätter med fler sagor från en samlad utgåva. Vi känner att den boken behandlar ämnen som vi kan koppla till värdegrundsfrågor och fördjupa oss i känslor, ord, uttryck, fri lek, språk och natur etc. Att utgå ifrån en bok gör att vi kan arbeta mot målen på ett sätt som lockar och intresserar barnen. Vi kommer att använda oss utav karaktärerna ur boken och fördjupa oss i språk, matematik, värdegrundsfrågor, olikheter, naturvetenskap och lek.

Denna vecka har vi startat upp temat med att läsa boken ”Pelle och hans kusin Benjamin” efter vi läst en del i boken väcktes intresset för spår. Pelle och Benjamin smög in för att hämta tillbaka Pelles jacka och där i trädgårdslandet lämnade dom spår efter sig i Herr Karlssons trädgårdsland.

Vi pratade och reflekterade om ordet ”spår” vad är spår för något? Hur ser Pelle kanins spår ut? Hur ser våra spår ut? Vi konkretiserar spår på olika sätt med hjälp av olika material och tekniker så vi får en förståelse för ordet spår.






Några barn har fått lyssna efter trumma i gympasalen då de hade förbundna ögon och letade sig fram till ljudet där trumman fanns, en rolig spännande och lite läskig lek. Leken övar och utvecklar barnens olika sinnen, minnet och koncentrationen.

Vi har introducerat tungvrickarramsor denna vecka för barnen, detta bjöd på många härliga skratt då barnen tyckte meningarna lätt knasiga. Det va även lite klurigt att få orden rätt och ibland lite svårt att uttala. Fråga gärna ert barn om detta och prova gärna tillsammans!



Vi har även tränat på rim och ramsor för att utveckla barnens språkutveckling. 


Trevlig helg! 
Veronica, Camilla
Violeta 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar