Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 26 januari 2024

Öster- Spår börjar på bokstaven S och vilka olika spår finns det egentligen !?

 Vi fortsätter att utveckla spår, vi reflekterar och diskuterar vad det finns för spår i naturen för det finns ju inte bara fotspår utan väldigt mycket annat som man kan hitta.

Vi har tagit hjälp av vår lär platta och sökt efter spår i naturen vi kom fram till att om man hittar en kotte en ekorre ätit på så vet man att det kan finnas en ekorre i närheten, vi tar till oss och lär oss hur man kan hitta och hur man letar efter spår i naturen för at vara redo på en upptäcktsfärd i skogen.


Spår börjar på bokstaven S vad mer börjar på S?

Solen

Skor

Svamp

Skatt

Vi kom fram till att det finns otroligt många ord som börjar på S

Vi gjorde en tankekarta för att reflektera över ordet spår, vad finns det för olika spår egentligen?

 


I övrigt i vår utbildning denna vecka har vi koncentrerat oss på matematiska aktiviteter. Vi lär oss inte bara siffrans utseende och ordningsföljd utan vi lägger vikt i siffrans mängd. Vi pratar och lär oss om lägesord som vi använder oss av i olika i matematiska sammanhang för att beskriva olika begrepp gällande rumsuppfattning som först, sist, i början, i slutet, innanför, utanpå, under, överst, neråt, uppåt, bakom, framför, upp, ner, bredvid, nära, långt bort, efter och före. Att ge barnen utveckling och ett lustfullt lärande genom lek och aktivitet ser vi fångar och engagerar våra barn otroligt mycket just nu de vill ha mer och mer och vi lyssnar in och planerar vår utbildning och undervisning efter deras åsikter och intressen.

 



Vid utevistelsen har vi testat olika tekniker för att måla i snön och blask, hur blandar man till färgen grön? Och titta hur snön blir som slush en upptäck som barnen fantiserade sig till.


Trevlig helg!

 Veronica, Violeta, Camilla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar