Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 22 mars 2024

Öster ”Pelle kanin har bitit på alla saker”

 

Tema

Det har vuxit så det knakar i vårt trädgårdsland (Herr Karlssons trädgårdsland). Vilket har gjort att vi behövt lägga kärlek på att plantera om våra tomater, sallad, rädisor, persilja. Barnen har även fått rita egna trädgårdsland och vad de tror växer där. vi passade även på att pratat om odling och vad som behövs för att det ska växa, de kom fram till att det behövs vatten och sol. 

Utomhus har vi lekt rörelselekar bland annat under herr Karlssons kratta kom som bygger på leken under hökens vingar kom. 

Vi har arbetat med barnens rättigheten Alla har rätt till en familj. Detta har vi gjort genom att vi har pratat om vad en familj är, varför det är bra att ha en familj och hur det skulle kännas om man inte hade en familj. Vi har ritat våra familjer och lekt en lek. Vi har även pratat om Pelle kanin och om vilka som ingår i hans familj.  


Utevistelse

Denna vecka har vi tagit en härlig promenad till skogen och tittat efter spår av Pelle kanin och vårtecken. Barnen hittade många spår bland annat kottar som var gnagda på, blommor, knoppar, ett insektshotell och ihåliga träd där de trodde att Pelle hade gömt sig 

”Pelle kanin har bitit på alla saker”


   Insektshotellet, här spirar fullt med liv

Tecken på att våren är på väg, titta påskblommor sa ett barn.



Trevlig helg 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar