Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 15 mars 2024

Norr v.11

Där här veckan introducerade vi en ny bok i barngruppen. Boken var ”Pelle på planetfärd”. Pelle ger sig ut på äventyr i rymden för att hjälpa Bertil som har fått problem. Vi började läsa boken i våra mindre grupper. Det kan vara en utmaning att bara sitta och lyssna och ta till sig en text. Ibland behöver händerna göra något under tiden. Då kan vi rita eller pärla lite samtidigt som vi lyssnar. Efter vi läst boken fick barnen återberätta boken med hjälp av bilder. Till sist hade vi tipspromenad i skogen med frågor om innehållet i boken. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa (Lpfö18). 


Sagohjältarna har börjat skapa en mobil över vårt solsystem, med alla planeterna. Vi pratade om storlek på de olika planeterna, störst och minst. Vi pratade också om vilka färger det skulle vara på planeterna.


Fantasihjältarna gjorde färdigt sitt tittskåp på vårt solsystem. Vi klistrade fast stjärnor i den svarta rymden och skapade en sol. 



Bamsegruppen gjorde också färdigt sin rymd, där vi limmade stjärnor och planeter. Såklart hann vi med lite bamsegympa också.

Trevlig helg önskar Pia, Eva och Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar