Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 10 maj 2024

Söder V.19



 Denna vecka har erbjudit både regn och sol. Vi har i vanlig ordning letat och inspekterat vårtecken och insekter. Passande nog har Djuren på djuris släppt nya avsnitt kring vårt tema som vi såklart kikat på i veckan. Vi har diskuterat i storgrupp om olika dilemman som djuren ställs inför i avsnitten och barnen har många och bra tankar och idéer. 

Glitterträdet har varit nere vid stranden och letat efter vackra stenar till grodlandet. Hur många blev det egentligen? Barnen gissade på mellan 7-9 stycken men vi fick det till hela 42 stycken stenar när vi räknade. 

Grodan var såklart med och letade efter de vackraste av stenar. 

Vi har också hunnit med att måla lite vårtecken. Ett vårtecken som Djuren på djuris pratade om var blomman tussilago. Självklart har vi målat den. 

Glitterstjärnorna har påbörjat en estetisk lärprocess kring nyckelpigor. Barnen har fått bekanta sig med lera och ska nästa vecka få måla dessa. Barnen i glitterstjärnsgruppen har även besökt skolan för första gången denna vecka. Pirriga och förväntansfulla barn som längtar till nästa besök. 



Glitterkottarna har spelat utomhusmemory med insektsbilder. Mycket uppskattat av barnen då insekter är det stora intresset hos samtliga barn i gruppen. 

Glitterlöven har skapat och haft olika estetiska lärprocesser utomhus denna vecka. Olika insekter har målats och skapats. 

Vi har även hunnit med att öva på olika sånger inför sommarfesten. Inbjudan kommer inom kort! 

Ha en fin helg! 
Mvh Rasmus, Amanda, Gunilla & Linda 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar