Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 17 maj 2024

Norr v20

Vilket härligt väder vi haft den här veckan. Vi har spenderat mycket tid utomhus. Eftersom solen strålar är rätt starka så här på våren så är det bra att smörja in sig med solkräm på morgonen innan man kommer till förskolan. Det kan vara bra att ha en flaska solkräm stående på hyllan också för att bättra på under dagen. Det är också mycket bra att ha en keps eller solhatt för att skydda mot solen, och en vattenflaska att släcka törsten med. Nu hoppas vi och tror att de riktigt kalla dagarna är förbi, så se gärna över hyllan i kapprummet och ta hem vinterkläder. 

Den här veckan gick vi som vanligt till skogen tillsammans. Där tittade vi på en stor myrstack. Den var spännande, då det var full fart på myrorna. De fick lite frukt av oss. Vi spelade också vårbingo och lyckades kryssa hela brickan. Vi såg nyckelpigor, fåglar, blad mm. 


Vi räknade stenar vi hittade. 

När vi var tillbaka i förskolan skapade vi insekter och blommor vi sett ute i skogen. Vi klippte, klistrade och ritade. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap (Lpfö18) 


Vi fortsatte spela vårbingo, fast ute på vår gård. Det var lite svårare att hitta allt på bingobrickan där. Vi hittade ingen snigel. Vi diskuterade varför. 

”Snigeln tycker inte om när det är så varmt, den tycker om regn” 

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur (Lpfö18). 

Vi ritade också insekter och blommor med gatukritor på gården. Det blev många färgglada bilder.


Och spelade tre i rad med  maskrosor och pinnar.
Den här veckan var det också förskolans dag och vi sprang det årliga kompassenloppet. Först hade vi uppvärmning för att mjuka upp kroppen så vi inte skulle få ont, sen var det dags att springa. Alla deltog efter egen förmåga och sprang. Vi hejade på varandra. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande (Lpfö18).


Kompisarna som ska börja skolan i höst var på besök i skolan för att bekanta sig med miljö, klasskompisar och lärare. 

Trevlig helg önskar Pia, Eva och Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar