Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 27 maj 2024

Öster- Brev från Pelle Kanin



 Tema 

Vi har denna vecka avslutat temat genom att tillsammans med barnen läst ett brev vi fått av Pelle Kanin. Pelle skrev och berättade att herr Karlsson och Pelle kanin hade blivit kompisar. Herr Karlson hade till och med byggt ett litet hus med en liten trädgård till Pelle, så Pelle kunde ta hur mycket mat han ville till sig själv och sin familj. Men han fick dock fortfarande inte gå in i herr Karlssons stora trädgård och ta mat. Barnen tyckte det var rättvist för nu hade ju Pelle fått en egen trädgård. De trodde även att Pelle hade knackat på och frågat om mat och därför blev de kompisar och herr Karlsson blev snäll mot Pelle. 

Pelle berättade även att de firade det hela med en fest i herr Karlssons trädgård och att han hade skickat vattenmelon och honungsmelon så vi också kunde fira. Vi avslutade det hela med en gemensam fruktstund ute i gräset. Barnen fick senare på dagen rita hur de trodde Pelles nya hus och trädgård såg ut. 

Utevistelse

Ute på gården har vi erbjudit olika aktiviteter så som, trädgårdsplockepinn, musik, dans, matematikövningar och bokstavs lekar. Barnen konstaterade att det inte var helt lätt att plocka en pinne utan att de andra rör sig. 


Många utav barnen har stort intresse av att pärla och vi utmanar dem genom att erbjuda olika föremål och mönster som de kan pärla efter.   


Trevlig helg 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar