Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 3 maj 2024

Söder vecka 18

 Söder vecka 18 

Denna kortvecka har bestått av insektsletande och mycket utelek! Barnen har hittat massor av eldlöss och nyckelpigor. Vi har utforskat insekterna och räknat deras olika kroppsdelar. 


Vi har även hunnit med att plantera popcorngräs. Vad är popcorngräs egentligen? kommer det att växa upp popcorn ur krukorna eller? frågorna är många och vi väntar med spänning på vad som kommer att komma upp snart.


Glitterträdet har slutfört sin lärprocess kring grodans livscykel. De har även flyttat in 6 stycken grodor som barnen fått i uppdrag i att döpa samt ta hand om tills vi skapat klart vår grodvärld ute på innegården. Grodorna heter än så länge Grodde, Grodis, Grodisen och Astrid. Nästa vecka startar vi projekt "grodans utevärld" med att gå till stranden och plocka fina stenar. Barnen har också gjort en planering kring hur världen ska se ut. Vatten, stora fina blad, vackra stenar och fina växter är några saker som barnen verkligen tycker är viktigt för att alla grodor ska må bra. Här nedan kommer lite fakta om grodor som barnen forskat fram i veckan. 



Glitterkottarna har läst boken "säga Stopp" med Kanin och Igelkott. De har pratat om när och varför det är viktigt att säga ordet "stopp". 


Glitterlöven har läst boken om känslor med Kanin och Igelkott och pratat om vilka olika känslor vi har. De har även fått gestalta olika känslor och fått gissa på vilken känsla kompisen visat. 


Glitterstjärnorna har fokuserat på småkryp och skrivit fakta om olika insekter. De har även påbörjat ett projekt med att skapa en nyckelpiga i lera. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar