Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 12 maj 2023

Söder V19

Söder V19 

Skogen
Den här veckan var det de största och mellan-gruppens tur att gå till skogen. I skogen så åt vi frukt och klättrade på alla träd och stenar som finns där. Några av barnen gick även på formjakt. De letade efter trianglar, kvadrater, cirklar, cylindrar, rätblock och klot. Här är några av deras fynd: 




Här hittade vi både ett rätblock, rektangel och triangel i samma elskåp, vilket fynd!!




(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp, Lpfö18)

Sortera efter färg

De minsta barnen har tillsammans med Linda sorterat olika gubbar efter färg. 


 

(Förskollärare ska ansvara för att varje barn utmanas och stimuleras i sin utveckling av språk och kommunikation samt matematik, naturvetenskap och teknik. Lpfö18)


Plantera 

Nu när värmen äntligen har kommit till Norrköping är det även dags att göra det fint på avdelningen och gården med lite fina växter. Vi frågade barnen vad vi behöver för att plantera. De kom överens om att vi behövde krukor, jord, vatten och frö. Och så solen såklart.

Vi for iväg på ett par cyklar för att hämta jord.


Vi fixade också våra egna krukor med hjälp av tomma mjölkkartonger.


Efter att ha fyllt våra nygjorda krukor med jord var det dags för de olika fröerna. Det blev bland annat persilja, gräslök, blommor och popcornkärnor. 


Och så nu till det tråkiga, VÄNTA.........

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, LPFÖ18.)


Ännu mer Vårtecken

Ett av de yngsta barnen hittade något mycket intressant i gräset.
Med förenade krafter och goggle, tack goggle,  kom vi fram till att  det förmodligen var ett starägg. 
-Är det ett riktigt ägg? Det ser ju ut som godis!

Hen som hittade det provsmakade inte!


Var det kom ifrån och hur det hamnade på gräset kommer vi aldrig få veta. 

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik. Lpfö18)

Trevlig helg!
önskar
Linda  Rasmus o Gunilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar