Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 15 maj 2023

Öster



Tema

I tisdags fick barnen brev och paket från Älvan. Älvan bad om förlåtelse för att hon kastat kottar på oss, hon skickade även med tio böcker om Kanin och Igelkott och deras vänner. ” Dessa böcker är baserade på Barnkonventionen och handlar om olika händelser och situationer som barn oftast kan relatera till i sin vardag.” Vi har läst och reflekterat över innehållet i några av böckerna, det har varit givande diskussioner om hur man kan visa omtanke och säga förlåt. 

Utevistelse

Vi har spenderat mycket tid utomhus i det härliga vädret. Vi har bland annat skapat hinderbana ute på gården med redskap från gymnastiksalen. Vi har även promenerat till en park i närheten där vi åt mellanmål och erbjöd barnen olika aktiviteter. Så som rörelsedans, läsning med mera. Barnen lekte tillsammans och hittade även på andra aktiviteter. En av aktiviteterna var att spela kula, fast istället för vanliga klot använde de kastanjer. 

Efter att ha läst boken "Säg stopp" pratade vi om vikten av att kunna säga nej och sluta. Barnen fick tillverka egna stoppskyltar och göra handavtryck på papper. Vi pratade om stop handen och att det är en gest man kan använda om man inte vill vara med på något, eller om något inte känns bra. Samt om vikten av att lyssna och respektera om någon säger nej.






Barnen har varit delaktiga i förberedelserna inför utomhusaktiviteter genom att hjälpa till att städa och sopa. 



.


”Man kan visa stop handen om man inte vill”



Inne aktiviteter

Inomhus har barnen visat stort intresse för spel. Därför har vi tillsammans skapat ett stort "Fia med knuff"-spel som vi kan använda både inne och ute på gården. Barnen har varit med och färglagt och målat figurerna till spelet



Trevlig helg önskar Veronica, Violeta och Alwi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar