Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

söndag 21 maj 2023

Öster

Tema 

Vi har fortsatt jobba med böckerna vi fick av Älvan, denna vecka har vi läst boken, vänta på din tur.
i samband med det har vi erbjudit olika aktiviteter i gymnastiksalen där barnen fick möjligheter att öva på att i tur och ordning utöva olika aktiviteter. 



Uteaktiviteter 

Enligt vår tradition på förskolan springer vi kompassen loppet varje år för att fira förskolans dag. I år gick den av stapeln i Tisdags, barnen var väldigt engagerade och sprang med stor glädje mot målet där en pedagog väntade med medaljer. De visade stolt upp sina medaljer och var nöjda över sina insatser.


 Alla springer utifrån sina förutsättningar och det är ingen tävling barnen emellan, vi är tydliga med att tala om att man springer för sig själv och för att det ska vara roligt. Alla är vinnare oavsett när man går i mål

Böcker 

Då vi ser ett stort intresse för böcker erbjuder vi barnen högläsning vid flera tillfällen under dagarna, både inne och utomhus. Vi reflekterar över innehållet tillsammans med barnen och jobbar medvetet med att alla barn ska få komma till tals. Detta gör vi genom att läsa i mindre grupper och låta barnen prata i tur och ordning medans vi uppmanar de andra att lyssna och inte avbryta när en kompis pratar. Vi ser till att alla får möjlighet att uttrycka sina tankar och reflektioner.

Vi ser även ett ökat intresse för bokstäver och det tänker vi jobba vidare med genom att erbjuda lekfulla undervisnings tillfällen. 


Trevlig helg 
Önskar Violeta, Alwi och Veronica 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar