Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

tisdag 30 maj 2023

Öster

Tema

Förra veckan fick vi brev av Kotte med uppdrag till oss. Han berättade att de i hans skog hade börjat i skolan och Krokrot var deras lärare. De hade övat på att stava sina namn. Kotte ville ha hjälp att hitta vilka bokstäver som finns i hans namn. Tillsammans tänkte barnen efter och kom sist fram till rätt bokstäver. 


Genom att låta karaktärerna skicka brev med olika uppdrag kopplar vi samman temaboken till de aktiviteter och undervisning vi erbjuder.



För att fräscha upp barnens minne och bekanta oss med bokstäverna. Började vi med en lek. I leken använde vi en tärning och staplade koner. Varje barn fick slå tärningen och säga vilket nummer de fick. Sedan räknade vi fram till den konen som motsvarade det numret. Detta skapade en spännande upplevelse där barnen fick vara delaktiga och aktiva i leken. 


När alla koner hade delats ut började vi rada upp alfabetet. För att hjälpa barnen med ordningsföljden sjöng vi alfabetssången om och om igen. Varje gång vi sjöng en bokstav fick det barn som hade rätt bokstav komma fram och ställa upp sin kon på rätt plats i ordningsföljden. 

På detta lekfulla sätt gick vi igenom hela alfabetet från A till Ö.




Ute aktiviteter 

 Utelek med gatukritor, vi ritade alfabetet på asfalten. Sedan fick de varsin bokstav att ställa sig vid och komma på något som börjar på den bokstaven. Barnen visade intresse och deltog aktivt med glädje och hjälpsamhet gentemot varandra.  



Inne aktiviteter

Barnen har fått utmaningar i att pärla olika slags emoji. De fick genom denna aktivitet träna på matematik och att följa instruktioner genom bilderna. 



Trevlig helg önskar Violeta. Alwi och Veronica


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar