Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 5 maj 2023

Öster


Tema

Krokrot hade skickat ett brev till barnen med en uppgift om att skriva fina ord om hur man är en bra kompis. Barnen fick tänka till och säga vilka ord de tänkte på och sedan skrev vi upp orden tillsammans. Därefter fick de varsin gatukrita och rita sådant de tyckte hörde ihop med att vara en bra kompis.  



”om man är snäll så blir kompisarna glada.”


Vi pratade om att människor är olika men lika mycket värda oavsett hur man ser ut, vart man bor eller vart man kommer ifrån. Man ska vara snäll och respektera alla. Barnen diskuterade om att de finns olika länder runt om i världen. Så vi ritade flaggor för att gestalta att flaggor ser olika ut precis som vi människor är olika. Men att alla får vara med och att man ska 
behandla alla likadant.




Om någon är ledsen kan man trösta genom att krama men man måste alltid fråga först om de vill ha en kram. Vi har jobbat en del med stop min kropp och att man måste respektera varandras gränser. Att alla barn har rätt till både psykisk och fysisk integritet dvs man ska lämnas i fred om man inte vill att någon kommer för nära.   

Utevistelse 

Denna vecka har några barn på Öster varit på promenad till Lindö strand och lekt i parken. Vi har även byggt hinderbana ute och övat på balansen och turtagning. Veckan avslutades med rörelseaktivitet ute i solen. Vi dansade till musik och barnen fick öva på att härma efter olika rörelser. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar