Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 14 december 2023

Öster- Tomteyoga i juletid

Barnyoga har visat sig öka koncentration, förbättra motorik, rörlighet och balans. Yoga för barn handlar om att hitta bra verktyg för att klara av stress, hitta rörelseglädje och att lära sig att röra sig snabbt och långsamt för att kontrollera sina rörelser och sin kropp.

Vi på Öster har i juletid nu introducerat barnen i yoga och vad passade inte bättre än att starta med en ”tomteyoga” i juletid.

Vi förtrollades till en tomtevärld genom att blåsa i våra händer och genom att tänka på att andas in och ut ordentligt och vips så blåstes vi in till en magisk tomtevärld och fick göra rörelser som karaktärerna i tomtevärlden gjorde. Att stå stilla på ett och samma ställe som en julgran det va inte det lättaste kom vi fram till men roligt hade vi och barnen fångades av den magiska sagan. Yoga är något vi planerat för i vår utbildning och kommer fortsätta med i vår som ett avslappnade inslag.

Vi påbörjade för några veckor sedan att introducera barnen i drama och dramatisering som ett estetiskt inslag i vår utbildning och nu har inspelningen av vår egen Pelle Kanin saga påbörjats utifrån karaktärerna och barnens erfarenheter av sagan som vi arbetet med under hela hösten.

Så härligt och fascinerade att höra vilket lärande och kunskaper, detaljer och uttryck barnen fastnat för och tagit till sig av sagan. Ni vårdnadshavare är hjärtligt välkomna in på Öster och se sagan som vi påbörjat att göra en film av.

I övrigt så tänker vi på juletid och julefrid och arbetar på och erbjuder barnen aktiviteter och skapande med julen och värdegrunden som fokus.




Vi vill härmed önska er alla en god jul och en mysig ledighet.

Hälsning Violeta, Veronica och Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar