Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 8 december 2023

Öster- Tomtenissarna har gjort tomtenissebus

Julen är vinterns stora högtid. Mitt i det djupaste vintermörkret glittrar levande ljus, stjärnor och massor av färgglada och fantasifulla elbelysningar. Nya traditioner seglar upp bredvid de gamla, och vi kan välja aktiviteter som ger alla barn glädje av julen. Med lite påhittighet är det inte heller svårt att få in både språkutveckling, matematik och naturvetenskap i de vanliga julförberedelserna.

Vi har fortsatt att skapa juldekorationer till Pelle Kanin och Herr Karlssons julgran som pryder vår tambur så fint. Vi sjunger sånger, rimmar ramsor och skapar tillsammans utifrån fantasi och kreativitet. 




De äldsta barnen har som tradition varit på en utflykt till Abborrebergskogen där de hälsade på tomtefar och tomtemor. Där bjöd barnen på julsånger och den som önska fick lämna in en önskelista till tomten.

 Medans ni föräldrar var på besök och hälsade på oss under vår luciamorgon hade tomte nissarna gjort nissebus som barnen fick ta del av under dagens gång.

En burk med någon konstig lukt som nissarna ville att barnen skulle använda sina sinnen och lukta på för att fundera på vad det egentligen var för lukt.

Fråga gärna ert/era barn va det var för lukt.

Nissarna hade även satt upp en ram på en av speglarna i vår tambur, stanna gärna till där en stund och ta del av den fina texten som står för värdegrunden.


I övrigt har vi på söder fortsatt att läsa kompis böckerna för att utveckla våra sociala förmågor gentemot varandra.

Vår Student har haft undervisning i matematik på ett lekfullt sätt som barnen uppskattat och vill ha mer utav, så härligt att dom upptäcker sin egen utveckling i deras matematiska förmågor.

 

Trevlig helg!

Camilla, Veronica och Violeta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar