Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 10 november 2023

Norr

Den här veckan har Sagohjältarna letat geometriska former i naturen när vi var i skogen. De hittade löv i olika former. Formerna de letade efter var cirkel, triangel, kvadrat och rektangel.



De har också läst sagan om de tre små grisarna och därefter forskat lite om vargar. Barnen hade många funderingar.

Var bor vargen?

Barnens svar: i skogen

Vad äter en varg?

Barnens svar: Kött, fåglar, vildsvin

 Efter de forskat: älg, rådjur, fåglar, rävar, grodor

De lyssnade även på hur en varg låter när den ylar.

Fantasihjältarna har också pratat om geometriska former denna vecka. I skogen gjorde de olika former av pinnar. Det blev trianglar, kvadrater och rektanglar. De gjorde en naturväv tillsammans som ska sitta på väggen i högkvarteret. De pratade om vad de hittade i skogen som de vävde in. De hittade tallbarr, eklöv, lönnlöv. 



Tillbaka på förskolan gjorde de en varsin naturväv, och alla fick välja vilken form de ville ha på sin ram.


De har också fortsatt att jobba med sagan om de tre små grisarna och pratat om husen som byggs i sagan, och hur grisar bor. Det kom fram många bra svar.
Barnens svar på var grisar bor:
-De bor hos människor
-De bor med kor och hästar.
-De bor i stora hus med många andra grisar.
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra (Lpfö18).

Bamsegruppen letade olika färger i skogen. De hittade bl a grön, gul och brun. De tog med sig lönnlöv tillbaka till förskolan och pysslade fina rävar. De hade pratat om Reinard räv från Bamse. De fortsätter sjunga och dansa med Bamse.




Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap (Lpfö18).

Trevlig helg önskar Pia, Eva och Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar