Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

söndag 26 november 2023

Öster- Vi fokuserar på värdegrunden och funderar på hur vi kan skapa värme nu när kylan är här.

Vi har även denna vecka försatt fokusera lite extra på att arbeta med värdegrunden med våra yngsta barn på vår avdelning, vi använder oss av kompisböckerna som är berättelser om Kanin och Igelkott med fokus på värdegrunden och barnkonventionen. Utgångspunkt tas i situationer som de flesta barn känner igen från sin egen vardag och materialet är enkelt och tydligt att förstå.

 Några barn var iväg till skogen och fortsatte att bygga färdigt kojan där Herr Karlsson ska bo, barnen blev otroligt stolta efter att de gemensamt byggt en stor koja men det blev väldigt många funderingar om hur det ska bli varmt i kojen så att han inte kommer frysa.

Kan det bli varmare om vi täcker kojan med filtarna vi har med oss uttryckte ett barn, vi testade men insåg snabbt att vi inte hade tillräckligt med filtar denna gång.

Barnen hade många förslag och funderingar på hur vi nästa gång kan göra för att få värme i kojan, fråga gärna ert/era barn vad vi tillsammans kom fram till. 


Nu är kylan här och vi märkte tydligt denna vecka att det var kallare ute för att det var is på vår gård något som var spännande och roligt tänk vad många upptäckter man kan göra under årets olika årstider.

Vi passade på att göra ett experiment med att lägga isen vi hittade ute i en karaff för att sedan mätta och se vad som hänt med isen när den förvarades inne under en hel dag, vi mätta mängden som fanns kvar och diskuterade och reflekterade vad som har hänt med innehållet.



I övrigt har vi haft en rolig händelserik vecka med många planerade och spontana undervisnings tillfällen med alla våra barn på öster.

Hälsning 
Veronica ,Violeta
Camilla 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar