Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 24 februari 2023

Söder V8

Söder v.8

Skogen 

Denna vecka fick Rutan och Randan följa med till skogen. Vi hittade en liten grotta. Kanske var det där som Rutan och Randan bodde innan de kom till oss...


De fick också testa på att gå balansgång på ett träd!


(Barnen ska få möjlighet att förundras och utveckla sin förmåga att utforska, kommunicera och reflektera.Lpfö18) 

Vi hjälpte även Rutan och Randan att samla naturmaterial som pinnar och stubbar, som vi ska ha på gården som komplement till leken och skapandet utomhus. 

(Barnen ska kunna växla mellan olika aktiviteter under dagen, både utomhus och inomhus och i varierande miljöer. Lpfö18)

Pärlor

Pärlande kan ha många olika funktioner.

Yngrebarn tränar finmotorik och färglära.

Äldrebarn tränar på att lägga mönster (matematik).

Tillsammans fick vi en fin stund med lågmält samtal och lugn musik i bakgrunden. En stund med avslappning och ro.

(Barngruppen och samspelet mellan barnen är en viktig och aktiv del i barnens utveckling och lärande i förskolan. Undervisningen ska baseras på såväl att barnen lär tillsammans och av varandra som samspelet mellan vuxna och barn.

samt

(Arbetslaget ska främja barnens förmåga att ta ansvar för sig själva och för samvaron i barngruppen. Lpfö18)

Hinderbana

En favorit i repris som alla barn gärna deltar i efter sin egna förmåga. Några dansar till musiken, några kryper hela banan, någon hoppar fram eller så går man bredvid banan. Sätten är många och olika, inget är rätt eller fel. Alla håller värmen i kylan!

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande. Lpfö18)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar