Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 17 februari 2023

Öster


Skogen

Två av grupperna har i onsdags varit på utflykt till skogen. Vi promenerade dit tillsammans i en härlig anda och övade på olika sånger hela vägen. Väl framme åt vi frukt tillsammans, sedan fick barnen i uppdrag att leta efter spår från Älvan och Kotte, två av karaktärerna i tema boken Sol-ägget. De fick även samla kottar och pinnar som vi tog med tillbaka till förskolan. Vi vill erbjuda barnen olika aktiviteter i skogsmiljöer tex att de får leta naturmaterial då vi vill uppmuntra deras utforskande av naturen, samtidigt som de kan öva på sin kreativitet och fantasi.

 

De hittade ett ihåligt träd ”det är nog här Älvan bor” för det ligger kottar precis utanför 
 ”Det är nog Kotte som kastat.”



De yngre barnen som har jobbat med Tre små grisar hittade en koja som de trodde vargen hade blåst ner.


Skogen är en utmärkt plats för barnen att öva på grovmotoriken, sin balans, styrka och koordination på ett roligt och naturligt sätt. Vi kommer Turas om i grupperna och gå till skogen varje onsdag.

Tema

På förskolan har vi gjort experiment med apelsiner och citroner. Går det att dricka med sugrör ur en apelsin som de gör i temaboken? Vad händer om vi lägger en apelsin i vatten? Flyter den? 


"Ja det funkar det kommer lite saft, det smakar gott"


Barnen konstaterade att apelsinen och citronen flyter.



Vi testade även att skala och lägga ner citronen i vattnet igen för att se om den flöt då med. Barnen konstaterade att den sjönk utan skal. De hade många olika teorier om varför den sjönk. ” den sjunker för det blir citronvatten”  ” den sjunker för den har inget skydd, skalet är borta








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar