Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 10 februari 2023

 


Tema
Barnen har fått tagit del av högläsning vid flera tillfällen under dagarna i veckan, bland annat ur tema boken Sol-ägget. Vi skapar tillfällen där barnen får reflektera och diskutera boken i mindre grupper. Var det verkligen ett sol-ägg? Vad innehåller en apelsin? De kom fram till att apelsin är en frukt som är bra för kroppen och hälsan. ”Frukt innehåller vitaminer” barnens reflektioner tas tillvara på och leder tema arbetet framåt. Därav har vi tillsammans började forska kring vitaminer och Apelsinens innehåll. Ett del moment som vi kommer att fortsätta jobba med.



De äldre barnen har i veckan fått skapa ett alster kopplade till det vi läst om i tema boken. De tog det väldigt seriöst och satt länge och funderade. De samarbetade bra och skapade utifrån egen fantasi på ett gemensamt papper.



Rörelser och grovmotorik 
Vi har under veckan varit i gymnastiksalen vid flera tillfällen. Vi ser glada barn som övar på sin grovmotorik genom att använda hela kroppen. De utnyttjar gymnastiksalen väl och vi erbjuder  varierande aktiviteter som de kan pröva på.

Matematik
Inne på Öster har vi tillsammans med barnen förändrat i miljön. Detta för att skapa en tydlighet och erbjuda lekfullt lärande. Barnen har bland annat varit med och skapat siffrorna 1 till 10 genom piprensare och träcirklar. Det sitter i lagom höjd för barnen att ta del och öva på antalsuppfattningen och siffror.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar