Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 2 juni 2023

Söder v22

 Söder v22

Vatten!

Den här veckan har bjudit på bra väder. Vi har därför experimenterat med vatten. Här har vi plockat fram våra vattenbord med tillhörande vattenleksaker. Barnen får utöver experimentera med vatten, träna på turtagning och att sammarbeta.

Ösa, hälla, stänka! 



Samarbete!!

Vatten kan användas till mycket. Här tillexempel kom ett par barn på att man kunde måla på asfalten med hjälp av vatten och penslar. Det resulterade i massa olika skapelser.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att fungera enskilt och i grupp samt samarbeta. (Lpfö18)


Planteringen

För någon vecka sedan planterade vi på söder. Barnen fick skapa sina egna krukor med hjälp av återvunna mjölkpaket och sedan välja vilka frön de skulle så. Så här ser de ut nu: 




Vi planterade även ärtskott som nu har växt klart. Barnen blev lite förvånade när vi sa att de gick att äta men blev sedan nyfikna och ville testa. Vi fick blandade reaktioner om smaken men de flesta tyckte att det var gott.

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, LPFÖ18.)
Trevlig helg önskar Linda, Gunilla och Rasmus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar