Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

onsdag 21 juni 2023

Öster

 Utflykt till parken 

Idag har vi på Öster promenerat till slipen och lekt i parken. Vi hade med hinkar, spadar och andra utomhus leksaker som barnen kunde använda till vattenlek. De använde duscharna till att fylla på hinkarna och flytta vattnet dit de ville. Barnen utforskade även hur vattnet rör sig och öste på mer för att få olika effekter genom att använda vattenpumpen. 







Vi testar nytt material

 I veckan har vi introducerat nytt lekmaterial och byggt bana med dominobrickor. Utmärkt tillfälle att träna tålamod och samarbete. De startade med att delat upp uppgifterna några sorterade dominobrickorna efter färg och två andra kämpade med att ställa upp alla. Det tog ungefär 20 minuter att lyckas då brickorna ofrivilligt föll flera gånger och då var det bara att börja om. Barnen diskuterade även hur nära brickorna ska stå och hur försiktig man måste vara för att brickorna inte ska falla. Efter att de utvecklat rätt teknik så lyckades försöket och alla brickor var radade. 

”Jag vet man håller brickan tills den står stadigt sen släpper”

Trevlig midsommar 

önskar Camilla, Violeta och Veronica 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar