Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 19 juni 2023

Öster

 Tema 

Terminen börjar gå mot sitt slut och vi har summerat vårt arbete med temat och de mål vi jobbat efter. Vi kom fram till att vi jobbat på bra med våra måluppfyllelse och hållit oss till planeringen. Det har varit ett givande arbete där barnen varit intresserad och drivna hela vägen. De har aktivt deltagit i de aktiviteter vi har erbjudit och vi ser i leken samt i reflektioner med barnen att de tagit till sig nya kunskaper. Bland annat har barnen utvecklat sitt språk, de har fått bättre läsförståelse och lärt sig nya ord. Vi ser också att barnen fått ett fördjupat lärandet kring matematik och kan benämna och vet hur de flesta siffror ser ut. Vi ser även att sammanhållningen i gruppen blivit bättre efter vårt arbete med värdegrund. Barnen har fått verktyg på hur de ska hantera sina känslor samt större förståelse för andras känslor. Vilket har bidragit till att barnen skapat goda relationer och är måna om varandra 

 Resten av denna terminen har vi fokus på att främja barnens fantasi och lekförmåga. Vi erbjuder lek i mindre grupper och utklädningskläder som de även får ta ut för att främja rollekar även utomhus. Vi hjälper till att få igång leken genom att vara närvarande pedagoger och hjälpa till att bygga deras koja eller andra lek miljöer och sedan uppmanar till att de själva ska ta leken vidare. 

Vi har enligt vår tradition uppmärksammat och firat de blivande skolbarnen genom att de till jubel fått hoppa ut genom fönstret på förskolan. Detta för att symbolisera att de går ut från förskolan och vidare till skolan.  Alla barnen fick varsin tack diplom och vi firade med att äta god frukt tillsammans. 


Trevlig sommar!




Önskar Violeta, Camilla, Alwi och Veronica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar