Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 20 januari 2023

Söder V.4

 Söder V.4

Matematik

Under veckan  har vi introducerat för barnen att vi kommer att arbeta mycket med matematik under vårterminen. Vi kommer att ta hjälp av Rutan och Randan som är två giraffer som ställs inför olika matematiska problem. 





I boken om mätning får vi följa Rutan och Randan som mäter varandra med hjälp av morötter. Barnen kommer fram till att de aldrig blivit mätta på detta sätt. Däremot är de överens om att de blivit mätta på BVC med hjälp av "nåt som sitter på väggen"! Vilken tur att vi har en mätsticka innanför dörren så vi kan mäta oss.
Vi gjorde även några morötter som vi kan prova att mäta med också. 

Utbildningen i förskolan ska ge barnen möjlighet att använda matematik för att undersöka och beskriva sin omvärld samt lösa vardagliga problem. Lpfö18.


Hemköp 

Det var även dags att gå till och panta brukar. Barnen diskuterade redan innan vi pantat burkarna vad vi skulle köpa för pengarna. Vi kom överens om att kiwi var ett bra alternativ. 

Tillbaka på förskolan smakade Kiwin mycket gott.


(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla 

ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling. Lpfö18)

Slutet ave

veckan ägnades åt bland annat pärlande efter mönster.

Även det en matematisk aktivitet.


(Med ett temainriktat arbetssätt kan barnens lärande bli mångsidigt och sammanhängande. Lpfö18)


Trevlig helg önskar Rasmus, Gunilla och Linda! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar