Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 20 januari 2023

Norr - vilken årstid är det nu?

 Vad är årstiderna, vilken årstid är det nu?

Denna frågeställning va frågan vi koncentrerade oss på under veckans undervisnings tillfällen. 

Barnen har många funderingar och svar som vi ska arbeta med att ta reda på tillsammans hur det egentligen är och går till under kommande veckor. 

Barnen kunde tydligt berätta att dom vet att det finns fyra olika årstider vinter, vår, sommar och höst men det känns lite oklart va det är för årstid just nu när vi tittar ut. För barnen så är det vinter när det är snö ute så dom vill gärna tro och har tankar om att det är höst nu. 


Vi kom in på att det finns snö i olika delar av vårt land nu och andra inte, barnens tankar om varför det är så är ju högre upp man är i landet är det kallare för man är närmre himlen.

 

Barnens funderingar dokumenterat vi pedagoger och för oss vidare i vårt tema och våra planerade undervisningstillfällen. 


Vi skapade något gemensamt som barnen tänker på när dom tänker på årstiden vinter så här nedan ser ni början på Norr:s snögubbe. 



Skogen.

Under vår skogsutflykt så letade vi och hittade vårt träd vi ska följa och utforska under årets olika årstider.


De yngre barnen fick efter skogsutflykten skapa och måla trädet med vattenfärger. 


Trevlig helg! 

Pia, Emmi och Eva 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar