Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 20 januari 2023

VÄSTER- vecka 3

Vi välkomnar ett nytt barn som börjar hos oss på Väster.

Under förra terminen arbetade vi med kroppen, vilket vi kommer att fortsätta med på olika sätt i våra tre grupper. Vi håller på våra rutiner och strukturer under förmiddagen, var och en med sin grupp.

Vi kommer att fokusera på Hälsa och välbefinnande. Vi vill inspirera till ännu mera rörelseglädje. Barnen ska få utveckla sin kroppsuppfattning, motorik och koncentrationsförmåga. Vi ska låta dem röra sig på många olika sätt både inomhus och utomhus. Vi fortsätter att ha ett ”språkutvecklande arbetssätt”, där varje pedagog ska vara en ”språklig förebild” och använda ett varierat och rikt språk tillsammans med barnen. Vi ska konkretisera ord och begrepp i olika sammanhang för barnen och lyssna in. 

Vi kommer också att ge barnen kognitiva utmaningar som behövs för sitt fortsatta lärande och utveckling, och vara medvetna pedagoger som ställer frågor om matematik under utbildningen.

Vi ska fortsätta med högläsning för alla barn under utbildningen/hela dagen. Vid läsningen kommer vi använda oss av ”öppna frågor”, så att barnen kan reflektera och diskutera boken under läsningen. 


                                        





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar