Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

tisdag 20 december 2022

Norr- Ballong experiment

 Vad händer om vi lägger ut en ballong i det kalla vädret?

Vi genomförde ett experiment med ballonger och is.

Vad händer när vi lägger ut ballonger i det kalla vädret?

Barnen var väldigt tydliga och hade vetskap om att det kommer bli is, under processen var det ivriga barn som ville ha ett svar fort på om deras påstående var det rätta.

Då termometern var nere på -9 så tog det inte många timmar tills vi hade resultatet och så sant som barnens påstående och reflektion var så hade innehållet i ballongen blivit till is.  

Flera stora runda isformar hade det blivit.

Vi fortsatte med experimentet och hällde på lite salt för att utforska vad som händer då, en spännande upptäckt gjordes barnen hörde ett ljud! Fråga gärna ert/era barn hur ljudet lät.

Vi avslutade experimentet med att hälla på lite färg och barnens upplevelse blev att vi hade skapat islyktor.  

Lpfö 18

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik.

 




Vi har även fortsatt med att erbjuda julpyssel på olika sätt efter barnens olika förmågor.

Några barn har gjort egna ljuslyktor av gips som vi tillsammans skapat, stolta barn som tyckte materialet var lite annorlunda och lite svårt.

 

 


Vi vill med detta blogg inlägg passa på att tacka för denna termin vi är så stolta och glada när vi utvärderar terminen som varit och vi kan precisera era barns förändrade kunnande. Vi ser framemot en ny termin med nya utmaningar och planerade undervisningstillfällen för era barn.

God jul och gott nytt år önskar vi från Norr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar