Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 5 december 2022

Norr- Traditioner

 I förskolans uppdrag ingår att överföra och utveckla ett kulturarv – värden, traditioner och historia, språk och kunskaper – från en generation till nästa. Förskolan ska också se till att olika kulturer synliggörs i utbildningen.(Lpfö18)

Vi på norr har fokuserat på just att uppmärksamma julen lite extra dessa veckor, vi skapar olika alster som är kopplat till juletid och samtidigt väver in olika ämnen som vi arbetat med den senaste tiden. Vi skapar snögubbar och samtidigt pratar i matematiska termer, vi räknar och jämför höjder och former. Så roligt att se barnens engagemang och glädje till att vi tillsammans uppmärksammar denna årstid och dess traditioner.




Under vår utflykt till skogen så fick barnen själva ha inflytande över vad vi skulle göra och deras stora önskan var att få leka något som vi ser är en otroligt viktig del i barnens sociala förmåga. Genom leken får barnen stärka sin sociala kompetens och sitt relationsskapande, bearbeta sina upplevelser och konflikter samt pröva gränser och regler. De får även möjlighet att utveckla fantasi och kreativitet, kommunikativ kompetens samt identitet och tillit till den egna förmågan.

Vi gjorde en upptäckt i skogen som barnen blev frustrerade över att se, myrstacken vi tittar till vid varje skogsutflykt var det något djur som trampat och bajsat på.

Barnens frågor när dom gjorde upptäckten:

”Vem har gjort så här” 

”Man får ju inte ta söder någon annans hus”

”Undra om myrorna fortfarande lever nu”

 

Vi på Norr vill tacka er alla som kom förbi och deltog på vår adventsfrukost, så roligt att vi tillsammans kan uppmärksamma traditioner. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar