Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 16 december 2022

Söder V.50

 Söder V.50

Stranden

Under veckan har några av barnen varit nere vid stranden för att se ifall det hänt något med isen. Vi passade även på att diskutera med barnen hur vida man får och inte får gå ut på isen. 

Titta det är is på vattnet!!! Barnen kom överens om att det hade blivit is för det hade snöat och blivit kallt. 

(Utbildningen ska ta tillvara barnens nyfikenhet samt utmana och stimulera deras intresse för och kunskaper om natur. Lpfä18)


Ubåten

De äldsta barnen har varit i ubåten och gjort en massa grejer. Vi har bland annat kört Kims-spel som är en minneslek. Ett barn får gå ifrån sedan tar resterande barn bort en sak ifrån filten. Sedan är det dags för det barnet som gick iväg att komma tillbaka och gissa vad som fattas. 



Experimentera med såpbubblor

Vi har även hunnit med att göra några experiment i kylan. Bland annat så kollade vi vad som händer om man blåser såpbubblor när det är minusgrader ute. 



Några blev till is. 


 Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, lpfö98)

Det här blogginlägget kommer att bli Söders sista för året. Vi vill där med tacka alla vårdnadshavare som läst bloggen under året och hoppas att ni kommer tillbaka nästa år. 

God Jul och Gott Nytt År önskar Gunilla, Rasmus, Linda och Alwi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar