Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

torsdag 4 april 2024

Vår i Herr Karlssons trädgård

  

Vår i Herr Karlssons trädgård. Hur ser det ut i Herr Karlssons trädgård på våren, var en fundering som väcktes hos barnen i veckan. Detta ledde till att vi skapade våra egna tolkningar av hur Herr Karlssons trädgård ser ut på våren. genom att använda vattenfärg och socker skapade barnen målningar till klassisk musik. (sockermålning).  Vivaldis våren hjälpte barnen att få extra feeling, barnen rycktes med av musiken och penslarna for fram över papperna.


Språklek. För att stimulera barnens språkutveckling har vi arbetat med Rim, ramsor och tungvrickarmeningar och läst böcker. Att säga pappa hänger upp hinkar i taket jättesnabbt blir väldigt skoj, orden ändras och man hör något busigt. 

Bygg och konstruktion. Vi samarbetade, konstruerade och byggde ett slott =). Genom detta bygge har barnen tränat på former, matematik, estetik,språk, komunikation och samarbete. ” Enligt Lpfö-98 Rev10 ska förskolan ge varje barn förutsättning att utveckla sin förmåga  för mängd, mönster, form, förändring, lösning av problemställningar.”


 Ett återkommande inslag i vår verksamhet är att vi går till gympasalen för att ha rörelse och avslappning. Denna vecka har vi fokuserat på olika rörelselekar som exempelvis ambulanskull och kom alla mina Pelle kaniner. I dessa lekar har vi tex tränat på att samarbeta, hoppa, åla, rulla, springa, krypa, lyssna till en instruktion. ” Enligt Lpfö-98 Rev10 ska förskolan ge varje barn förutsättning att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välmående.”

 

Ha en fin helg så ses vi igen nästa vecka

                                                                          /Milla, Violeta, Veronica, Rima

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar