Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 21 april 2023

Öster


Tema  
Vi har tänkt till kring genus och det tema arbete vi bedriver. För att jobba mot att bryta ner stereotypa könsroller och förväntningar har vi skapat en ny karaktär Kottälvan, En Älva som är busig och kastar kottar. Vi placerade ut Kottälvan i skogen. När vi kom dit kastade någon kottar på oss. Vem kunde det vara? Till slut hittade vi Kottälvan gömd i skogen.

På förskolan har vi jobbat med värdegrundsfrågor och hur man kan vara en bra kompis. Barnen svarade bland annat, att man ska vara snäll, låta alla vara med och inte säga elaka saker. Att kontinuerligt arbeta med värdegrunden är viktigt för att skapa en trygg och inkluderande miljö för alla. Vi vill arbeta för att uppmuntrar och främja barnens positiva värderingar. Som att alla är bra på sitt eget sätt och att det är okej att säga och leka med vad man vill. Att acceptera olikheter och respektera varandra är viktiga delar av att vara en bra kompis. 


Inneaktiviteter 

Vi har skapat mikrofoner till nya rummet. Barnen leker där ofta och det syns att de är måna om materialet och den nya miljön. Barnen respekterar materialet på ett annat sätt då de själva varit med och skapat den. 





Vi har även arbetat med att skapa tillfällen där barnen i olika konstellationer fått möjligheter att leka olika rollekar och övat på sociala


Utevistelse 

Vi har erbjudit dans och musik ute i det härliga vädret. Vi tog ut mikrofonerna, barnen fick turas om att uppträdda/sjunga. Vi har även byggt koja med pinnar och gått hinderbanor på gården

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar