Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

måndag 24 april 2023

Norr- Vi upptäcker vårtecken

 Barnen hade en önskan om att gå till stranden men när vi kom dit så höll vi på att blåsa bort så vi gick vidare till vår skog som är så underbart att uppleva denna årstid. Vi letade och utforska om vi kunde upptäcka några nya vårtecken, vi såg att myrorna hade vaknat och dom var ivriga och sprang överallt. Vi gav myrorna lite frukt och dom blev så glada. 

Barnen var nyfikna på och ville titta på vårt kompisträd i skogen som vi brukar besöka och barnen såg att det var någon som skurit av grenar och det hade runnit stav därifrån. Barnen tyckte synd om trädet och förstod inte att någon kan göra så mot ett träd för enligt allemansrätten får man inte göra så.

I ett annat träd hittade vi ett insektshotell som barnen blev väldigt fascinerade av, vi kanske ska skapa ett eget som vi kan ha på förskolan var barnens förslag. Vad behöver vi då? vilka bor där ? var några frågor som dök upp som vi måste tillsammans ta reda på.

Intresset av myror fortsatte när vi kom tillbaka till förskolan så vi sökte efter ny kunskap genom olika filmer barnen fick sedan göra egna myror av saltdeg.

Vi har i övrigt erbjudit barnen olika uteaktiviteter i teknik och naturvetenskap, vi gjorde ett stort vulkanutbrott som var väldigt spännande att utforska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar