Välkommen till förskolan Kompassen!

Här kan du få en inblick i vår utbildning och barnens lärprocesser. Våra värdeord möten, olikheter och inbjudande vägleder oss i vårt arbete.

fredag 25 augusti 2023

Söder v.34

Terminsstart 

Vi på Söder vill hälsa alla nya och gamla barn och föräldrar välkomma tillbaka till förskolan Kompassen. Vi hoppas att ni har haft en bra semester och att ni är taggade på en ny termin, det är i alla fall vi. 

Den här terminen kommer vi arbeta med årstider i vårt nya temaarbete. Temaarbetet kommer att heta Årstidsresan och vi kommer att ta hjälp av våra vänner Kanin och Igelkott. Temat kommer vi att köra igång under vecka 35. Barnen har inte fått reda på det här än så det får bli våran hemlighet tills dess!

(Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, LPFÖ18.)

Våra Miljöer

På söder så har vi som mål att hela tiden göra förändringar i vår miljö för att den ska vara spännande och bjuda in barnen till lek. 
Här är några av förändringarna vi har gjort under den senaste tiden




Utomhuslek

Vi på Söder värderar utomhusmiljön högt då det ger barnen möjligheten att utöva och träna på en mängd olika saker. 
I veckan har bland annat haft ute cyklarna där barnen får öva på koordination, samarbete



och turtagning.....

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att fungera enskilt och i grupp samt samarbeta. (Lpfö18)



Något som vi pedagoger har uppmärksammat är att barnen verkligen uppskattar är att utforska med vatten. Barnen samarbetar, häller, öser och samlar. 




Ubåten

På kompassen har vi ett speciellt rum som är ägnat för 5 åringar. I rummet finns ett särskilt material som är mer anpassat för barnens ålder och som bjuder in till samarbete. På Ubåten kommer vi så småningom ha träffar med alla  kompassens blivande skolbarn. De får då möjlighet att träffas frekvent för att bygga relationer utöver avdelningarna. Det är någonting som kommer att starta lite längre fram. Vi på Söder kunde dock inte hålla oss och gick därför in och testade på materialet. 

Barnen fick bland annat vika båtar som vi sedan sjösatte för att se om de flöt.




Det gjorde dem!



(Förskollärare ska ansvara för att varje barn 
upplever att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker, 
 får nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya erfarenheter och kunskaper. Lpfö18)


Trevlig helg önskar Rasmus, Gunilla och Linda.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar